Zwemcentrum

REFERENTIES

Zwemcentrum

Bewoners van Rotterdam (Zuid) kunnen sinds kort zwemmen in een state-of-the-art Zwemcentrum. Het voormalige deelgemeentekantoor van Rotterdam Zuid is namelijk getransformeerd tot een multifunctioneel zwembad. Het zwemcentrum beschikt over twee zwemzalen: een doelgroepbad van 25 meter en een 50-meter wedstrijdbad inclusief tribune die plaats biedt voor 1.000 toeschouwers. OWA verzorgde een groot deel van de plafonds. Zo werden de tribune en kleedruimtes voorzien van het vochtbestendige plafondpaneel Humancare Ocean, beiden uitgevoerd met een OWAconstruct systeem met corrossiebestendige afwerking Klasse D conform de zwembad richtlijnen Nederland. Daarnaast voorziet het akoestische plafondeiland Selecta de entreehal van een aangenaam geluidsniveau.

Vochtbestendige plafonds

Omdat het zwemcentrum veel natte ruimtes bevat, is een vochtbestendig plafond van groot belang. Daarom zijn de douches en de tribune voorzien van het plafondpaneel Humancare Ocean, dat vochtbestendig is tot 100% RH. Het paneel blijft daarom te allen tijde haar vorm en uitstraling behouden. Bovendien is dankzij de A-klasse absorptiewaarde (αw = 0,95) een aangenaam akoestisch klimaat gewaarborgd. Het zwembad plafond boven de tribune is uitgevoerd met een donkerblauw vlies dat speciaal uit Duitsland is overgekomen. De hoge concentratie chloor maakte het in kleur spuiten van de panelen namelijk onmogelijk.

Corossiebestendig systeem

Om de veiligheid van de bezoekers en het personeel te garanderen, zijn alle plafonds gemonteerd met het corrosiebestendige ophangsysteem klasse D van OWA. Door schommelingen in temperatuur en een hoge luchtvochtigheid vindt in zwembaden namelijk al snel condensvorming plaats, ook boven het plafond. De combinatie van condens met chloor is funest voor onbehandeld metaal, waardoor ophangdraden, snelhangers en plafondprofielen gaan roesten. Dankzij een speciale behandeling blijft de uitstraling en draagkracht van het OWA systeem echter ook na jarenlange blootstelling aan vocht onaangetast.

Hoogwaardige geluidsbeheersing

Naast een feilloze vochtbestendigheid van de plafonds werd ook een grote bijdrage in geluidsbeheersing door het gehele pand geëist. Hiertoe verzorgde OWA diverse plafondoplossingen op maat. Zo verzorgen de Humancare Ocean panelen met een A-klasse absorptiewaarde (αw = 0,95) een flinke geluidsreductie in de natte ruimtes van het zwemcentrum. De entreehal en kantine worden met behulp van het plafondeiland Selecta (αw = 1,00) voorzien van een aangenaam akoestisch klimaat én moderne uitstraling. De galm in de trappenhuizen en diverse multifunctionele zalen wordt beteugeld met behulp van Sinfonia panelen (αw = 0,85) in een verdekt systeem. En tot slot voorzien de Brillianto A95 panelen (αw = 0,95) de open kantoorruimtes van uitstekende akoestiek. Zo genieten bezoekers en werknemers door het gehele zwemcentrum van een prettig geluidsniveau.

Meer informatie over dit project?

Is dit de sfeer die u zoekt voor uw interieurplan? Of wilt u meer weten over de toegepaste producten in dit project? OWA helpt u graag verder.

Neem contact op met de rayonmanager

Leon Spijkers

Technical Product Manager Benelux

E-mail

leon.spijkers@owa.nl

Telefoon

0646800940

OWAplan

Naadloos akoestisch plafond

Eigenschappen
OWAplan

hoge geluidsabsorptie

OWAplan 70: NRC = 0.70, αw = 0.65
OWaplan 90: NRC = 0,90, αw = 0.90.

hoge geluidsoverlangsisolatie

OWAplan 70: Dn,f,w = 35dB
OWaplan 90: Dnfw= 25dB

brandwerend

onder een bouwconstructie van staal/beton tot REI 60 (NEN EN 13501-2)

ontwerpvrijheid

Toepasbaar in vrijwel iedere vorm en allerlei RAL en NCS kleuren

recyclebaar

Gemaakt van recyclebare minerale wol

Horeca

Toepassing OWAplan

Kantoren

Toepassing OWAplan

Woningen

Toepassing OWAplan

Overheidsgebouwen

Toepassing OWAplan

Vorige slide
Volgende slide