Architect aan het woord

Architect Clark Teensma over zijn blik op het belang van akoestiek en zijn ervaring met OWA.

ARCHITECT CLARK TEENSMA OVER OWA EN AKOESTIEK

‘’Het is de onzichtbare, maar belangrijke finishing touch.’’

Bij OWA geloven we in het belang van akoestiek voor een optimale beleving. En we zijn niet de enige! Op deze pagina geven we architect Clark Teensma het woord. Hij vertelt over zijn visie op akoestiek in luxe woningen en waarom hij OWA producten toepast in zijn werk.

Clark Teensma, leidend architect bij Lab32

Clark Teensma is leidend architect bij Lab32 Architecten. Het portfolio van dit architectenbureau kenmerkt zich door de hoge architectonische kwaliteit en minimalistische vormentaal. Clark vindt akoestiek een waardevol onderdeel van het ontwerpproces.

Het belang van akoestiek

Clark is al lange tijd betrokken bij Lab32. “Al zestien jaar buig ik me over ruimtelijke vraagstukken. Daarbij leerde ik gaandeweg dat akoestiek onlosmakelijk is verbonden met architectuur. Tegenwoordig werken wij 9 van de 10 keer met een akoestisch plafond.”

Akoestiek onder de aandacht brengen bij opdrachtgevers

Het onder de aandacht brengen van zo’n kostbare maar waardevolle investering is soms een uitdaging. “In de ontwerpfase is het niet het eerste dat ter sprake komt”, bekent Clark. “Maar ik weet wat de waarde is van goede akoestiek en snijd het onderwerp gaandeweg aan. Die waarde dringt niet altijd volledig door bij opdrachtgevers – zij zien vooral het prijskaartje.’’

‘’Pas wanneer het project af is en ze met een paar man in een ruimte staan zónder akoestische oplossingen, merken ze wat voor klankkast er ontstaat. Ja, akoestische plafonds zijn prijzig, maar ze zijn in mijn optiek iedere euro waard.’’

OWAplan in Villa K

Foto: Koen Stijnen.

OWAPLAN IN VILLA K

De onzichtbare luxe van akoestisch comfort

In Villa K, een project van Lab32 in Zeeland, zijn de ruim bemeten woonkamer en keuken volledig voorzien van OWAplan. Ook in de loungeruimte in de kelder is OWAplan toegepast. “Hier koos de klant alleen boven de bar voor een klein gedeelte OWAplan. Bij nader inzien hadden ze daar toch graag meer OWAplan toegepast. In die loungeruimte wordt immers het meest gepraat, gefeest en gelachen.”

Onzichtbaar luxeproduct

Voor Clark Teensma is OWAplan een genot voor het oog. “Het vormt één onopvallend geheel met de ruimte. En dat is ook meteen de valkuil; opdrachtgevers zijn juist gewend te betalen voor dingen die wél opvallen. Terwijl de geluidsabsorptie die OWAplan biedt, ervoor zorgt dat men het interieur naar hartenlust kan inrichten, zonder noodgedwongen visuele doornen in het oog als gordijnen en kamerdikke tapijten, omwille van de akoestiek. Dat maakt OWAplan met name zo geliefd in het luxesegment.”

Ontdek OWAplan

Volledige vrijheid in ontwerp.

Bekijk OWAplan in referentie-projecten

Het allereerste OWA Magazine

Onlangs is het allereerste OWA Magazine uitgekomen. Dit magazine zit boordevol interieur- en ontwerpinspiratie, interviews met architecten en allerlei (internationale) projecten met OWA producten.

OWA Magazine - Akoestiek en Design

Enkele onderwerpen die uitgebreid worden toegelicht in het magazine zijn High-end horeca & akoestiek, Eisen: Frisse scholen, internationale OWA projecten en meer…..

Een digitaal exemplaar lees je op onze homepagina. 

Liever een fysiek magazine ontvangen? Neem dan contact met ons op.