Architect aan het woord

Clark Teensma over het belang van akoestiek en zijn ervaring met OWA.

CLARK TEENSMA OVER AKOESTIEK

"Het is de onzichtbare, maar belangrijke finishing touch."

Op deze pagina lees je de ervaringen van Clark Teensma, leidend architect bij Lab32 Architecten. aan het woord. Hij vertelt over zijn visie op akoestiek in luxe woningen en zijn ervaring met producten van OWA.

Waardevol onderdeel van het ontwerpproces

Clark is al lange tijd betrokken bij Lab32. “Al zestien jaar buig ik me over ruimtelijke vraagstukken. Daarbij leerde ik gaandeweg dat akoestiek onlosmakelijk verbonden is met architectuur. Tegenwoordig werken wij 9 van de 10 keer met een akoestisch plafond.”

Akoestiek is volgens Teensma dan ook een waardevol onderdeel van het ontwerpproces. Daar zijn wij het uiteraard volledig mee eens!

Akoestiek onder de aandacht brengen bij opdrachtgevers

Het onder de aandacht brengen van zo’n kostbare maar waardevolle investering is soms een uitdaging. “In de ontwerpfase is het niet het eerste dat ter sprake komt”, bekent Clark. “Maar ik weet wat de waarde is van goede akoestiek en snij het onderwerp gaandeweg aan. Die waarde dringt dan nog niet altijd volledig door bij opdrachtgevers – zij zien vooral het prijskaartje.’’

‘’Pas wanneer het project af is en ze met een paar man in een ruimte staan zónder akoestische oplossingen, merken ze wat voor klankkast er ontstaan is. Ja, akoestische plafonds zijn prijzig, maar ze zijn in mijn optiek iedere euro waard.’’

OWAplan in Villa K

Foto: Koen Stijnen.

OWAPLAN IN VILLA K

De onzichtbare luxe van akoestisch comfort

In Villa K, een project van Lab32 in Zeeland, zijn de ruime woonkamer en keuken volledig voorzien van OWAplan. Ook in de loungeruimte in de kelder is OWAplan toegepast. “Hier koos de klant aanvankelijk alleen boven de bar voor OWAplan. Later is hier meer OWAplan plafond aan toegevoegd. In die loungeruimte wordt immers het meest gepraat, gefeest en gelachen.”

Onzichtbaar luxeproduct

Voor Clark Teensma is OWAplan een genot voor het oog. “Het vormt één onopvallend geheel met de ruimte. En dat is ook meteen de valkuil; opdrachtgevers zijn juist gewend te betalen voor dingen die wél opvallen. Terwijl de geluidsabsorptie die OWAplan biedt, ervoor zorgt dat men het interieur naar hartenlust kan inrichten, zonder noodgedwongen visuele doornen in het oog als gordijnen en kamerdikke tapijten, omwille van de akoestiek. Dat maakt OWAplan met name zo geliefd in het luxesegment,” sluit Teensma af.

Ontdek OWAplan

Volledige vrijheid in ontwerp.

Bekijk OWAplan in referentie-projecten

Het allereerste OWA Magazine

Onlangs is het allereerste OWA Magazine uitgekomen. Dit magazine zit boordevol interieur- en ontwerpinspiratie, interviews met architecten en allerlei (internationale) projecten met OWA producten.

Enkele onderwerpen die uitgebreid worden toegelicht in het magazine zijn High-end horeca & akoestiek, Eisen: Frisse scholen, internationale OWA projecten en meer…..

Een digitaal exemplaar lees je op onze homepagina. 

Liever een fysiek magazine ontvangen? Neem dan contact met ons op. 

 

OWAplan

Naadloos akoestisch plafond

Eigenschappen
OWAplan

hoge geluidsabsorptie

OWAplan 70: NRC = 0.70, αw = 0.65
OWaplan 90: NRC = 0,90, αw = 0.90.

hoge geluidsoverlangsisolatie

OWAplan 70: Dn,f,w = 35dB
OWaplan 90: Dnfw= 25dB

brandwerend

onder een bouwconstructie van staal/beton tot REI 60 (NEN EN 13501-2)

ontwerpvrijheid

Toepasbaar in vrijwel iedere vorm en allerlei RAL en NCS kleuren

recyclebaar

Gemaakt van recyclebare minerale wol

Horeca

Toepassing OWAplan

Kantoren

Toepassing OWAplan

Woningen

Toepassing OWAplan

Overheidsgebouwen

Toepassing OWAplan

Vorige slide
Volgende slide