OBS Jules Verne

OWA Sinfonia & Hygiene Ocean

OBS Jules Verne

OWA Sinfonia & Hygiene Ocean

OBS Jules Verne

OWA Sinfonia & Hygiene Ocean

OBS Jules Verne

OWA Sinfonia & Hygiene Ocean

OBS Jules Verne

OWA Sinfonia & Hygiene Ocean

REFERENTIES

OBS Jules Verne

OBS Jules Verne

Dankzij het ontwerp van Brique Architecten is OBS Jules Verne helemaal klaar voor de toekomst. De energiezuinige school heeft een eenvoudige hoofdvorm, maar met een opvallende gevel en flexibele inrichting.

Het interieur is op unieke wijze afgestemd op de onderwijsvisie van de school. Gecentreerd tussen de klaslokalen, op zowel de eerste als de tweede etage, bevinden zich twee leerpleinen. Lokalen zijn zelfs met slechts één druk op de knop volledig te verbinden met de leerpleinen. Deze open leeromgeving vraagt om een aantal akoestische oplossingen om rumoer tegen te gaan. Architecte Suzanne Ellis koos daarom naast geluidsdichte deuren en glazen wanden ook voor onze akoestische plafondpanelen. We adviseerden ons uitgebalanceerde totaalsysteem: de Sinfonia-serie. Zowel Sinfonia Premium, – Silencia, -Privacy en Ocean zijn toegepast.

Sinfonia in het kort
De serie omvat vijf varianten, ieder met unieke akoestische functies. Elk paneel biedt andere akoestische prestaties, maar zijn qua uitstraling en oppervlakte niet van elkaar te onderscheiden. Dat creëert eenheid voor het oog en rust voor het oor. Uiterst geschikt voor multifunctionele gebouwen zoals deze onderwijslocatie.

OWA Green Circle
Het schoolgebouw is gasloos en energieneutraal. Daarnaast wordt het gehele pand verwarmd middels een lucht-warmtepomp, die eveneens zorgt voor verkoeling op warme dagen. We zijn trots dat we met onze volledig recyclebare plafondpanelen een bijdrage mogen leveren aan dit duurzame ontwerp.

Fotografie: Isabel Nabuurs

Meer informatie over dit project?

Is dit de sfeer die u zoekt voor uw interieurplan? Of wilt u meer weten over de toegepaste producten in dit project? OWA helpt u graag verder.

Neem contact op met de rayonmanager

Marcel Janssen

Sales Manager Nederland + Area Manager Noordwest Nederland

E-mail

marcel.janssen@owa.nl

Telefoon

0612997350