Previous slide
Next slide

OWA Hygiene Humancare

Vijf bacterie- en schimmelwerende plafondvarianten

Akoestisch verantwoord voldoen aan strenge hygiënerichtlijnen

De behoefte aan materialen en middelen om verspreiding van bacteriën en infecties te voorkomen, is sterk toegenomen. Op bouwkundig vlak draagt OWA daar aan bij met vijf nieuwe Hygiene plafondvarianten. Hiermee voldoet u aan de steeds strengere richtlijnen per type ruimte.

De nieuwe serie draagt de basisnaam Hygiene Humancare en is verkrijgbaar in de varianten Ocean, Silencia, Plus, Pro en Lab. Alle panelen zijn vervaardigd uit bacterie- en schimmelwerende minerale wol en zijn 100% vochtbestendig. De verschillen worden gemaakt door onder andere de geluidsabsorptieklasse, de cleanroom klasse, de mogelijke reinigingsmethoden en de mate van kiemreductie.

OWA Hygiene Humancare draagt bij aan een gezond binnenklimaat, wat blijkt uit diverse certificeringen zoals Eurofins VOC emissie klasse A+, AgBB en Blauer Engel. Ook op het gebied van duurzaamheid scoort de productreeks hoog: alle panelen zijn 100% recyclebaar, C2C gecertificeerd en geschikt voor het OWA Green Circle terugnamesysteem.

Gezondheidszorg en specialistische ruimten

Het is algemeen bekend dat geluidsoverlast funest is voor onze concentratie. Maar wist u ook dat slechte akoestiek invloed heeft op het herstel van patiënten? De meeste geluidshinder in de gezondheidszorg ontstaat door medische apparatuur, visite, verplegend personeel en medepatiënten. Onderzoek heeft aangetoond dat minder lawaai in ziekenhuizen de bloeddruk van patiënten verlaagt, hun slaap verbetert en daarmee herstel bevordert en verblijf verkort.

Overzicht Hygiene Humancare producten

Bekijk hier het overzicht van alle Hygiene Humancare producten:
EigenschappenHumancare
Ocean
Humancare
Silencia
Humancare
Plus
Humancare
Pro
Humancare
Lab
Geluidsabsorptie αw*0.951.000.900.950.70
Geluidsoverlangsisolatie (dB)*2824282434
Cleanroom (ISO)Klasse 4Klasse 4Klasse 4Klasse 3Klasse 3
Vochtbestendigheid %100100100100100
Kiemreductie bij log niveaus5777
Bacterie- en schimmelwerende wol
Hoog risicogebied zone 4
Desinfectie d.m.v. sproeienOp aanvraag
Desinfectie d.m.v. vegenOp aanvraag
Lichte reiniging: stofzuigen of vochtige doek
Intensieve reiniging: vegen met spons of hoge druk
Oppervlak vochtbestendig
Oppervlak anti-bacterieel en schimmelwerend
Oppervlak krasvast
Oppervlak vuil- en vochtafstotend
Zijkanten vuil- en vochtafstotend
BekijkBekijkBekijkBekijkBekijk

"100% recyclebaar, C2C gecertificeerd en geschikt voor het OWA Green Circle terugnamesysteem"

OWA Hygiene Humancare scoort hoog op het gebied van duurzaamheid

Ontdek de Hygiene Humancare serie

Humancare Ocean

Preview-hygiene-ocean

Voor plafonds in vochtige ruimten waarin akoestische geluidsabsorptie gewenst is, zoals douches, toiletten, kleedkamers, wasserettes, zwembaden en sportaccomodaties.

Humancare Silencia

Voor plafonds in ruimten met risicobeperking tegen bacteriën en micro-organismen, zoals gangen, therapieruimten, spreekkamers en verblijfs- ruimten in zorgomgevingen.

Humancare Plus

Voor plafonds in ruimten waarin reiniging en desinfectie nodig zijn, bijvoorbeeld in de voedingsmiddelenindustrie, leisure of zorg, zoals (groot)keukens, productieruimten, zwembaden, sauna’s en behandelkamers.

Humancare Pro

Voor plafonds in ruimten voor medische behandelingen, waarbij preventie van infecties van levensbelang is, zoals operatie- en behandelkamers, cleanrooms en intensive care (IC).

Humancare Lab

Voor plafonds in ruimten met drukverschillen in de medische en industriële industrie, alsmede voor schone ruimten met zo min mogelijk deeltjes in de lucht, zoals laboratorium, cleanroom, datacentrum en apotheek.

Voedselveiligheid - FAVV

De Hygiene Humancare producten zijn geschikt voor ruimten waarin voedsel wordt bereid, zoals (groot)keukens, levensmiddelenbedrijven of diervoederbedrijven.

De  plafondproducten voldoen aan de eisen van het het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV) (voedselveiligheid.Dit draagt daardoor bij aan een veilig productieproces van voedingsmiddelen.

De uitgangspunten per sector staan weergegeven op de site van het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV).

TBA richtlijnen voor verlaagde plafonds

Raadpleeg onze adviseurs of het onafhankelijke Technische Bureau voor de Afbouw (TBA) voor de richtlijnen van verlaagde plafonds, met betrekking tot o.a.:

Humancare-plafondpanelen1-1030x951
 • Richtlijnen voor zwembaden;
 • Richtlijnen voor benodigde ventilatie in de ruimten;
 • Gebruik van kleuren;
 • Corrosiebestendige ophangsystemen.

Bestekteksten & CAD Tekeningen

Uiteraard denken wij graag mee in uw proces. Daarom zijn van alle Hygiene Humancare producten CAD tekeningen beschikbaar en stelt u moeiteloos de bestekteksten samen. Eenmaal gedownload zijn deze eenvoudig in te voeren in uw ontwerpprogramma’s, zoals:

Bestekteksten

 • STABU uitwisselformaat (.s01)
 • Neutraal formaat (.txt)
 • OSF formaat (.osf)

CAD tekeningen

 • Autodesk AutoCAD (dwg)
 • ARKEY / Adomi met ASD (dhg)
 • Drawing Exchange format (dxf)
 • Autodesk Revit (rfa)
 • BIM IFC-formaat

Vragen stellen via videoconferencing?

Om u snel en eenvoudig te kunnen ondersteunen, staan onze experts ook online paraat om u van advies te voorzien. Via telefoon, whatsapp en e-mail, maar ook via videoconferencing. Dus bent u op zoek naar informatie over producten, akoestische prestaties of ontwerpen met OWA in BIM?

Het voordeel van een videocall met OWA

Screenshare voor sneller overleg

Eenvoudig bestanden uitwisselen

Tóch het gevoel van persoonlijk contact

Gratis akoestische meting aanvragen?

Onze akoestisch expert inventariseert uw ruimte(s): van de dimensies voor alle ruimtes tot de verschillende type gebruikers en de eisen van het bouwbesluit. De resultaten uit de meting worden geanalyseerd en vervolgens verwerkt in een vrijblijvend advies, inclusief technische richtlijnen.

Voeg kleur toe aan uw plafonddesign

Kies voor OWAcolor®

Veel van onze plafondpanelen kunnen in nagenoeg alle RAL-kleuren worden geleverd. De FreeStyle baffles en de plafondeilanden Selecta en Curve worden bekleed met hoogwaardige stoffen, allen met absorptieklasse A (αw = 1.0). Dankzij het royale kleurenspectrum kunt u eindeloos variëren in uw ontwerp en dit volledig naar eigen wens en stijl inrichten.

Creëer unieke blikvangers of breng subtiele kleurschakeringen aan die de elementen maximaal tot hun recht laat komen. Houd hierbij wel rekening met de hygiënische vereisten van uw project. Vraag bij twijfel om advies bij een van onze adviseurs.

Bekijk referentieprojecten

Op zoek naar inspiratie? De producten van OWA Elements werden al veelvuldig bij uiteenlopende projecten in de gezondheidszorg.

Stel hier uw vraag of bestel direct een monster

OWAplan

Naadloos akoestisch plafond

Eigenschappen
OWAplan

hoge geluidsabsorptie

OWAplan 70: NRC = 0.70, αw = 0.65
OWaplan 90: NRC = 0,90, αw = 0.90.

hoge geluidsoverlangsisolatie

OWAplan 70: Dn,f,w = 35dB
OWaplan 90: Dnfw= 25dB

brandwerend

onder een bouwconstructie van staal/beton tot REI 60 (NEN EN 13501-2)

ontwerpvrijheid

Toepasbaar in vrijwel iedere vorm en allerlei RAL en NCS kleuren

recyclebaar

Gemaakt van recyclebare minerale wol

Horeca

Toepassing OWAplan

Kantoren

Toepassing OWAplan

Woningen

Toepassing OWAplan

Overheidsgebouwen

Toepassing OWAplan

Previous slide
Next slide