Als internationale speler neemt OWA natuurlijk zijn verantwoordelijkheid voor een betere wereld. Dat het niet slechts bij woorden blijft, blijkt uit het nieuws dat een zevental plafondpanelen uit de OWA collectie Cradle to Cradle gecertificeerd zijn in de categorie Bronze: een garantie dat de kwaliteit van OWA plafondpanelen geborgd is op het gebied van materiaalkeuze, hergebruik, invloed op mens en milieu en productieproces.

OWA ontving de Cradle to Cradle certificering voor een zevental producten uit handen van het internationale en onafhankelijke instituut EPEA. Het is de volgende stap van het Duitse familiebedrijf om haar productieprocessen zo duurzaam mogelijk in te richten. Zo dragen alle OWA producten al geruime tijd het belangrijkste label voor ecologische producten (Der Blaue Engel): een bewijs dat de productie op een milieuvriendelijke wijze gebeurt en dat een gezond binnenklimaat is gewaarborgd. Bovendien zijn alle producten volledig recycleerbaar binnen het eigen recyclingsysteem OWA Green Circle.

Waarom kiezen voor Cradle to Cradle producten

Om opdrachtgevers tevreden te stellen en het milieu te ontzien, wordt het steeds belangrijker voor architecten en afbouwers om bewust om te gaan met bouwmaterialen. Voor de grote bouwprojecten in Europa begint een C2C-certifcering zelfs al de eis te worden. Het kiezen voor producten die voorzien zijn van duurzaamheidskeurmerken (bijvoorbeeld Cradle to Cradle, Der Blaue Engel, VOC A+) is een belangrijke stap naar een duurzame toekomst. Bovendien dragen dergelijke producten bij aan een gunstige duurzaamheidsscore voor bijvoorbeeld een LEED of BREEAM certificaat.

Recycling, gezond binnenklimaat en nog veel meer..

Om te bepalen of een product een Cradle to Cradle certficaat verdient, wordt het beoordeeld op basis van de vijf onderstaande categorieën. Wanneer het product voldoet aan alle vijf categorieën krijgt het de bijbehorende certificering (vijf niveau’s totaal). De zeven plafondpanelen van OWA zijn onder andere Cradle to Cradle gecertificeerd omdat ze aan het eind van hun levensduur 100 % recycleerbaar zijn en al voor 32 % bestaan uit hergebruikt materiaal. Bovendien dragen de panelen van minerale wol niet bij aan emissies, maar verzorgen ze wel een goede lichtreflectie en aangename akoestiek. Zo realiseren de OWA plafonds een gezonder binnenklimaat.

De vijf categorieën voor Cradle to Cradle certificering:

  • Materiaalkeuze (gezondheid en veiligheid voor mens en milieu)
  • Hergebruik in technische of biologische kringlopen
  • Energiegebruik in het productieproces
  • Watergebruik in het productieproces
  • Sociaal beleid

Benieuwd naar onze producten? Of hoort u graag hoe we u helpen aan een gunstige duurzaamheidsscore?

Bekijk alle informatie, oplossingen en bestekteksten in onze plafondconfigurator, of neem contact met ons op.