Van 9 april tot en met 13 april presenteren Space Encounters en Creative Holland The Museum tijdens de Salone di Mobile in Milaan. Daarmee bieden ze temidden van alle hectiek ruimte voor kunst en design, maar ook voor ontspanning, contemplatie en focus.

The Museum is een reis door verschillende ruimtes waarin een bezoeker steeds weer een facet van de Nederlandse creativiteit ondergaat: architectuur, fotografie, muziek, design, mode, games en film, digital en communicatie. Het paviljoen waarin alle onderdelen huizen, is een aaneenschakeling van vormen, ontworpen door Space Encounters. Zij koppelden de creatieve disciplines aan verschillende ambassadeurs, met één rode lijn: allen moeten de bezoeker abrupt wegnemen uit de drukte en in een andere wereld plaatsen. Om de bezoeker optimaal de ontspanning en focus te laten beleven, heeft Space Encounters gekozen voor de panelen van OWA RAW Concrete op de wanden van The Museum. Door de aangename akoestiek komen de verschillende disciplines nog beter tot hun recht en laat het de bezoekers echt even ontsnappen aan de hectiek van de dag. Bovendien biedt het industriële karakter van OWA RAW Concrete een perfect decor voor de verschillende Nederlandse specialisten.

Zo reset fotograaf Reinier van der Aart de bezoeker direct na de entree door middel van de ultieme zelfconfrontatie. Pianist Joep Beving verzorgt muziek die garant staat voor oprechte verstilling. En de projectie van digital kunstenaar Jan Robert Leegte gebruikt beelden die doorgaans aan stress doen denken, maar nu rustgevend werken.