TAS Kantoorstad

OWA RAW en OWAplan® 90 S

TAS Kantoorstad

OWA RAW

TAS Kantoorstad

OWA RAW

TAS Kantoorstad

OWA RAW

TAS Kantoorstad

OWA RAW

TAS Kantoorstad

OWAplan® 90 S

TAS Kantoorstad

OWAplan® 90 S

TAS Kantoorstad

OWA Sinfonia Zwart

TAS Kantoorstad

OWA Sinfonia Zwart

REFERENTIES

Kantoorstad voor bedrijvengroep

TAS, staat er in grote letters op de gevel. Het splinternieuwe gebouw herbergt de zusterbedrijven MVRO, CNSTRCT, ATOP, QLYX en meer. Het gebouw dankt de naam aan de vader van de oprichter, Balthasar. In het dorp waar hij woonde, werd dat afgekort in Tas.

Inmiddels heeft TAS zijn eigen betekenis gekregen: Toekomst, Alles en Synergie. “Dat zijn thema’s die een bedrijvengroep met verschillende dynamieken en werkwijzen tot elkaar brengt. We zijn klaar voor de toekomst, kunnen alles en doen dat in de beste synergie. Zo gaan wij tot het uiterste voor onze klanten,” vertelt Arnold den Haan, General Manager bij CNSTRCT. En in zo’n bedrijvengroep kan een prettig akoestisch klimaat natuurlijk niet ontbreken.

Toegepaste OWA producten
OWA RAW Concrete is toegepast in de enorme kantine en in de aangrenzende ruimtes voor meetings, vergaderingen en presentaties. Verspreid door het gebouw zijn sfeervolle vergaderkamers ingericht, waarin gekozen is voor ons naadloze, akoestische OWAplan® plafondsysteem. Deze plafonds zijn gespoten in een tint die matcht met het gekozen kleurthema van de kamer. Voor enkele grotere vergaderruimtes is gekozen voor OWA Sinfonia in de kleur zwart.

Over het renovatieproces
Arnold den Haan is al 5 jaar General Manager bij CNSTRCT. Als intern eindverantwoordelijke voor de verbouwing was hij vanaf de contractvorming betrokken bij het transformatieproces, tot en met de ingebruikname van het indrukwekkende TAS gebouw in Den Bosch.

Voorheen waren de verschillende merken die de bedrijvengroep vertegenwoordigt gehuisvest op verschillende locaties. Toen werd besloten om de bedrijven onder één dak te huisvesten, begon de zoektocht naar een grotere kantoorruimte. Dat ging niet zonder slag of stoot. Een grote werkruimte, grote productiehal én een groot buitenterrein: het aanbod was minimaal, in de omgeving.

Uiteindelijk stuitten zij op de huidige locatie. “Het voormalige PTT kantoor tochtte en piepte en bestond uit vele kleine ruimtes. Dit is getransformeerd naar een open high-end kantoorgebouw, dat voldoet aan A++++ energie labels”, aldus Arnold. In december 2020 ging de sloopkogel erin. De binnen- en buitenkant werden volledig gestript en onder leiding van Bureau voor Stedebouw & Architectuur Wim de Bruijn opnieuw gedefinieerd.

Het Eindhovense designbureau King Kongs creëerde een ware stad binnen het pand, waar de verschillende bedrijven en afdelingen samenkomen. Sinds februari 2022 is de bedrijvengroep trots inwoner van de kantoorstad. Als bouwspecialist is akoestiek voor Arnold heel belangrijk. “In het gebouw is veel beton aanwezig. Wij zochten voor het plafond eenzelfde look-and-feel, maar wél een die de akoestiek bevordert. Toen hebben wij besloten om OWA RAW toe te passen. Op het eerste oog zie je niet dat het geen echt beton is, maar plafondpanelen. Dat is natuurlijk het doel dat wij wilden bereiken. Daarnaast zijn in diverse ruimtes andere producten van OWA toegepast, zoals OWAplan in kleur en Sinfonia in zwart. Ik vind het eindresultaat prachtig.”

 

Meer informatie over dit project?

Is dit de sfeer die u zoekt voor uw interieurplan? Of wilt u meer weten over de toegepaste producten in dit project? OWA helpt u graag verder.

Neem contact op met de rayonmanager

Thomas Maas

Area Manager Zuid-Nederland

E-mail

thomas.maas@owa.nl

Telefoon

0620568820