Kantoor architectenbureau Inbo

REFERENTIES

Kantoor architectenbureau Inbo

Architect

Inbo

Gebruikte Producten

Met een nieuw kantoor naar eigen interieurontwerp heeft architectenbureau Inbo een aangename werkplek voor haar medewerkers ontwikkeld. Het pand heeft ondanks de grondige renovatie en herbestemming haar karakteristieke industriële uitstraling behouden. Met de plaatsing van 27 OWA Selecta plafondeilanden is de open werkomgeving daarnaast op rustieke wijze voorzien van aangename akoestiek en een goede verstaanbaarheid.

Akoestische berekening gewenst

Belangrijke uitgangspunten voor het nieuwe kantoor waren grote open ruimtes, een industriële uitstraling en comfortabele werkplekken met een aangenaam akoestisch klimaat. Omdat het ontwerp veel harde, weerkaatsende materialen bevatte, was een akoestisch advies gewenst. Architect Hugo Jong vertelt: ”Leon Spijkers van OWA Benelux heeft op basis van onze materialisatie en werktekeningen berekend wat er voor een acceptabele én optimale ruimteakoestiek benodigd was. De Selecta plafondeilanden van OWA bleken de perfecte middenweg tussen een prettig akoestisch klimaat en het behoud van de pure, karakteristieke uitstraling van het pand.”

Rustgevend design

Het kantoor dat door de werknemers wordt bestempeld als ‘de werkplaats’ is een grote open ruimte met een lichtstraat in de verhoogde kap. Door het vele daglicht en de vele lichte kleuren heeft het een ruimtelijke en frisse uitstraling. Hugo Jong: “We hebben de stalen balken, het plafond en betonnen vloer heel bewust in het zicht gelaten om een industriële look te creëren. Als akoestische oplossing hadden we aanvankelijk baffles in gedachten. De akoestische berekening wees echter uit dat er teveel baffles geplaatst moesten worden voor een prettig akoestisch klimaat. De Selecta plafondeilanden, die ook op het schuine dakvlak aangebracht konden worden, waren het ideale alternatief: het strakke, elegante design geeft de ruimte een mooie en rustige uitstraling.”

Aangenaam akoestisch comfort

De Selecta plafondeilanden (27 in totaal) verzorgen ondanks het gebruik van veel harde materialen uitstekende akoestiek. Hugo Jong: “We hebben een ruimte met flexplekken waar het ons aanvankelijk onnodig leek om plafondeilanden toe te passen. Echter, na plaatsing van de eilanden in de rest van het kantoor ontdekten we al snel dat het verschil in akoestiek wel erg groot is. Om de nagalm ook in die ruimte te beperken worden daar nog een viertal plafondeilanden van OWA gemonteerd.”

Vlekkeloze realisatie in zeer kort tijdsbestek

Omdat de verhuisdatum al was bepaald moest het nieuwe pand op zeer korte termijn omgetoverd worden tot comfortabele werkplek. Hugo Jong: “Dankzij de begeleiding van Rayonmanager Anne Bruinsma was de keuze voor de Selecta plafondeilanden snel gemaakt en verzorgde OWA bijzonder snel een vlekkeloze realisatie: de eilanden werden met een spoedtransport vanuit Duitsland geleverd en De Jong plafondbedrijf B.V. werd snel ingeschakeld voor de montage. Deze is daags vóór, en zelfs nog op de ochtend voor de verhuizing gerealiseerd. Heel prettig dat OWA daarin zo snel kon schakelen, zo was ons kantoor instapklaar voor de verhuizing.”

Meer informatie over dit project?

Is dit de sfeer die u zoekt voor uw interieurplan? Of wilt u meer weten over de toegepaste producten in dit project? OWA helpt u graag verder.

Neem contact op met de rayonmanager

Anne Bruinsma

Area Manager Noord & Oost Nederland

E-mail

anne.bruinsma@owa.nl

Telefoon

0610032840