Hotel Antje van de Statie

REFERENTIES

Hotel Antje van de Statie

Architect

Knoups Architecten

Gebruikte Producten

Op steenworp afstand van waar de beroemde Antje van de Statie haar “Weerter vlaaitjes” verkocht aan treinreizigers en zo de Limburgse vlaai op de kaart zette, staat het volledig gerenoveerde Brasserie-Hotel Antje van de Statie. Belangrijk voor de chique uitstraling van het pand zijn de elegante en naadloze plafonds in de openbare ruimtes van het hotel. Het naadloos akoestische OWAplan springt in het oog dankzij de zeer strakke afwerking en volledig geïntegreerde verlichting. Het resultaat is oog- en oorstrelend ruimtes. OWAplan verzorgt met zijn hoge absorptiewaarde namelijk een uitstekende akoestiek. Hiermee is een gezellige sfeer in de bar, het restaurant en de herenkamer gegarandeerd, maar is men ondanks omgevingsgeluid zeer goed verstaanbaar. Hieronder geven video en foto’s een impressie van het project.

Rustgevende en elegante plafonds

Om de typerend gezellige sfeer van Brasserie-Hotel Antje van de Statie te creëren zijn historische elementen met een modern interieur gecombineerd. Belangrijk voor de chique uitstraling van het pand zijn de elegante en naadloze plafonds in de openbare ruimtes van het hotel. Hierbij valt te denken aan de bar, het restaurant, de luxe herenkamer en de gangen. Het naadloos akoestische OWAplan springt in het oog dankzij de zeer strakke afwerking en volledig geïntegreerde verlichting. Het resultaat is een oog- en oorstrelend ruimte. OWAplan verzorgt met zijn hoge absorptiewaarde namelijk een uitstekende akoestiek. Hiermee is een gezellige sfeer in de bar, het restaurant en de herenkamer gegarandeerd, maar is men ondanks omgevingsgeluid zeer goed verstaanbaar.

Renovatie

Tijdens de half jaar durende renovatie door aannemer Koppen Bouw BV en Multi-Fix Interieurafbouw is het pand volledig gestript totdat alleen de gevels nog overeind stonden. Vervolgens is het pand volledig herbouwd en is een karakteristiek en modern gebouw opgeleverd. Om extra ruimte te creëren werd de benedenverdieping van het naastgelegen pand gehuurd. Het vernieuwde pand heeft een tiental sfeervol ingerichte kamers, drie zalen, een bar, restaurant, garderobe en een luxe herenkamer. De inrichting van het hotel is geïnspireerd op Antje van de Statie die haar “Weerter vlaaitjes” verkocht aan treinreizigers op het station. Zo hangt er een grote stationsklok in de bar, staan er banken met hoge rugleuning zoals de zitbanken in de treinen en ligt er een tegeltjesvloer zoals in het station. Met de verbouwing heeft Antje weer een sfeervol en prachtig thuis gekregen. Haar standbeeld prijkt dan ook fier voor de entree van het hotel.

Meer informatie over dit project?

Is dit de sfeer die u zoekt voor uw interieurplan? Of wilt u meer weten over de toegepaste producten in dit project? OWA helpt u graag verder.

Neem contact op met de rayonmanager

Thomas Maas

Area Manager Zuid-Nederland

E-mail

thomas.maas@owa.nl

Telefoon

0620568820