Hoofdkantoor 3M

REFERENTIES

Hoofdkantoor 3M

Architect

Cepezed

Gebruikte Producten

Met haar opvallende, strakke ronde vormgeving springt het Nederlandse hoofdkantoor van 3M vanaf de A13 bij Delft direct in het oog. Het nieuwe hoofdkantoor van het internationale technologieconcern staat zeer toepasselijk op het Science Park Technopolis Delft: een ideale locatie voor zowel exposure als kennisdeling. De ronde vorm van het gebouw verleent echter niet slechts karakter aan de buitenzijde; het voorziet de binnenzijde van een open, transparante en lichte uitstraling. Iets dat aanzienlijk versterkt is door de toepassing van 3600 m² langwerpige OWA Sinfonia panelen. Deze droegen bovendien bij aan een prettig akoestisch klimaat, strak design en een drie sterren BREEAM-NL certificering ‘Very Good’.

BREEAM Certificering ‘Very Good’

Belangrijk in de keuze voor Sinfonia was het aantal punten dat de panelen bijdragen aan een goede BREEAM-NL certificering. Met als kanttekening dat een strak, open design en uitstekende akoestiek werd gerealiseerd. Mede dankzij de duurzame panelen behaalde 3M met een ruime score van 57 punten, een drie sterren BREEAM certificering ‘Very Good’. Sinfonia scoorde o.a. punten op het gebied van recyclebaarheid (100%), het percentage hergebruikt materiaal (32%), de emissieklasse (A+)*, hoge lichtreflectie (87%) en uitstekende geluids- (0,85 αw) en overlangsisolatie (30 -46 dB). Door alle benodigde documentatie kant-en-klaar aan te leveren, kon direct de BREEAM certificering worden aangevraagd.

*Alle OWA plafonds dragen het belangrijkste label voor ecologische producten (Der Blaue Engel): een bewijs dat de productie op milieuvriendelijke wijze gebeurt en dat een gezond binnenklimaat is gewaarborgd.

Strakke zichtlijnen met uitstekende akoestiek

Het transparant atrium met trappenhuis vormt het hart van het ronde kantoorpand. Mede dankzij de plaatsing van langwerpige Sinfonia panelen is daaromheen een open werkomgeving met uitstekende akoestiek gerealiseerd. Met behulp van het verdekte bandraster systeem en langwerpige panelen (300 x1800 mm en 300 x 2500 mm) zijn er strakke zichtlijnen door het pand en haar vele glaswanden getrokken. De absorptiewaarde van 0,85 αw voorziet het kantoor van een prettig akoestisch klimaat, terwijl de zeer hoge overlangsisolatie geluidsoverlast tussen de ruimtes beperkt. Door het restaurant te voorzien van het hygiënische paneel Humancare wordt bovendien voldaan aan de strengste hygiëneregels.

Meer informatie over dit project?

Is dit de sfeer die u zoekt voor uw interieurplan? Of wilt u meer weten over de toegepaste producten in dit project? OWA helpt u graag verder.

Neem contact op met de rayonmanager

Leon Spijkers

Technical Product Manager Benelux

E-mail

leon.spijkers@owa.nl

Telefoon

0646800940

OWAplan

Naadloos akoestisch plafond

Eigenschappen
OWAplan

hoge geluidsabsorptie

OWAplan 70: NRC = 0.70, αw = 0.65
OWaplan 90: NRC = 0,90, αw = 0.90.

hoge geluidsoverlangsisolatie

OWAplan 70: Dn,f,w = 35dB
OWaplan 90: Dnfw= 25dB

brandwerend

onder een bouwconstructie van staal/beton tot REI 60 (NEN EN 13501-2)

ontwerpvrijheid

Toepasbaar in vrijwel iedere vorm en allerlei RAL en NCS kleuren

recyclebaar

Gemaakt van recyclebare minerale wol

Horeca

Toepassing OWAplan

Kantoren

Toepassing OWAplan

Woningen

Toepassing OWAplan

Overheidsgebouwen

Toepassing OWAplan

Vorige slide
Volgende slide