Hilton Hotel Amsterdam Airport

REFERENTIES

Hilton Hotel Amsterdam Airport

Architect

Mecanoo

Gebruikte Producten

Het nieuwe Hilton Hotel op Amsterdam Airport is dankzij een mooi design van architectenbureau Mecanoo een ware eye-catcher tussen de rechte en grijze gebouwen op Schiphol. Kenmerkend aan de buitenzijde zijn de iconische kubusvorm van het gebouw en de ruitvorm van de gevel. In de binnenzijde is het enorme atrium met recht als indrukwekkend te bestempelen. Het is met het glazen plafond op 42 meter hoogte één van de grootste atriums van Nederland. Het project staat daarnaast te boek als het grootste OWAplan project wereldwijd. In totaal is 9.000 m2 van het strakke, naadloze akoestische plafond OWAplan toegepast om het hotel van een stijlvol uiterlijk en uitstekende akoestiek te voorzien.

Naadloze akoestiekbeheersing
Het naadloze akoestische OWAplan is aangebracht in de gangen, conferentiezalen, entree en de ballroom van het nieuwe Hilton Hotel. Willeke Smit, architect bij Mecanoo vertelt daarover: “In de architectuur van het gebouw zit een vloeiende lijn en tal van ronde vormen. Dat wilden we goed tot uitdrukking laten komen door alles een licht en monolithisch uiterlijk te geven. Daarom zijn alle publieke gebieden van een monolithisch plafond voorzien.

Ook de akoestiek was van groot belang voor het project, zeker met zo’n groot atrium. “Dat was een ingewikkelde opgave”, vertelt Willeke Smit. “We moesten veel absorberend oppervlak creëren. OWAplan bleek daar dankzij een hoge absorptiewaarde uitstekend voor geschikt. Zeker wanneer je het gladde, naadloze uiterlijk in ogenschouw neemt.” De installatie van OWAplan is relatief eenvoudig en snel te voltooien. Bovendien maakt een goede prijs-kwaliteitsverhouding het product interessant voor architecten.

Schitterende Ballroom
Naast het bijzondere design van het gebouw en het adembenemende atrium is ook de Ballroom een opvallende verschijning dankzij het letterlijk schitterende plafond. Het interieurontwerp hiervan is verzorgd door het Londense Interieurbureau HBA The Gallery. Deze twee verdiepingen hoge ruimte is met 450 m2 de grootste vergaderruimte van het hotel en is geschikt voor 600 gasten. Om het gewelfplafond met schitteringen te creëren is OWAplan hier gebogen en is een glitter aangebracht in de toplaag. Die twinkeling wordt nog eens versterkt dankzij de decoratieve verlichting in de koven. Het geeft de ruimte een bijzondere uitstraling; de verlichting kan bovendien worden veranderd om verschillende sferen te creëren.

Strak resultaat met volledige integratie
Naast de indirecte verlichting zoals hierboven beschreven, zijn er ook veel verlichtingsarmaturen geïntegreerd. Wille Smit: “Met OWAplan konden we de verlichting en installatietechniek perfect integreren. Zo zijn de inspectieluiken nauwelijks zichtbaar. Het is toegepast in zowel ruimtes met veel daglicht, als in ruimtes met kunstlicht. In beide gevallen ziet het er heel strak uit.” Het spuitwerk is door OWA gecertificeerde spuiters aangebracht om optimale kwaliteit te garanderen.

Luxueus Airport hotel
Het Hilton Hotel Amsterdam Airport is een hotel waar het aangenaam verblijven is. Waar hotels vaak de focus leggen op het interieur omdat dit de service en kwaliteit voor gasten benadrukt, is hier ook de buitenzijde bijzonder. Het hotel is goed zichtbaar vanuit het vliegtuig en vanaf de snelweg. Het is daarmee een indrukwekkende landmark. Maar ook de binnenzijde is met veel aandacht vormgegeven. Het hotel heeft 433 kamers, een conferentiecentrum van 1.700 m2 met 23 vergaderruimtes, meerdere restaurants, een health club, zwembad, ballroom en een grote ondergrondse parkeergarage. Daarnaast zijn er verschillende lounges en tal van bedrijfsruimtes.

Meer informatie over dit project?

Is dit de sfeer die u zoekt voor uw interieurplan? Of wilt u meer weten over de toegepaste producten in dit project? OWA helpt u graag verder.

Neem contact op met de rayonmanager

Marcel Janssen

Sales Manager Nederland + Area Manager Noordwest Nederland

E-mail

marcel.janssen@owa.nl

Telefoon

0612997350