Chirec Delta

REFERENTIES

Chirec Delta

Architect

ASSAR Architects

Gebruikte Producten

De ziekenhuizen en klinieken Edith Cavell en Leopold zijn onlangs gefuseerd en gaan samen verder onder de naam: Chirec Delta. Dit state-of-the-art ziekenhuis naar een ontwerp van ASSAR Architects, biedt dagelijkse medische zorg in Brussel. Het Atrium, de centrale trappenhal, is een ware eyecatcher en heeft een uitnodigend karakter. De galerijen en aanbouwen van het enorme trappenhuis zijn afgewerkt met OWAplan. De akoestische plafondpanelen van OWAplan zorgen niet alleen voor het absorberen van stemgeluid, galmen en voetstappen in de open ruimte; doordat OWAplan naadloos is toegepast, ontstaat ook een strakke en indrukwekkende compositie.

Eén van de belangrijkste organisatorische uitdagingen van dit ziekenhuis betreft de algemene functionaliteit van het gebouw, leefbaarheid van de ruimtes, verbetering van ontvangst, comfort van patiënten en optimale werkomgeving van artsen en (verplegend) personeel. Zo zijn de looproutes voor bezoekers en personeel van elkaar gescheiden, zodat iedereen gemakkelijk zijn of haar weg weet te vinden. Doordat het ziekenhuis is opgebouwd in drie verschillende vormen, zijn er veel mogelijkheden voor lichtinval gecreëerd waardoor het geheel een lichte indruk maakt.

Meer informatie over dit project?

Is dit de sfeer die u zoekt voor uw interieurplan? Of wilt u meer weten over de toegepaste producten in dit project? OWA helpt u graag verder.

Neem contact op met de rayonmanager

Erika van Limbergen

Area Manager North and East Belgium

E-mail

erika.vanlimbergen@owa.be

Telefoon

0032472323548