Onlangs werd bekend dat het project Villa X in de top vijf voor de prestigieuze ARC17 Detail Award is opgenomen. Uit maar liefst 46 uitzendingen werden door de jury vijf projecten gekozen, waaronder Villa X. Uit deze vijf projecten zijn vervolgens twee nominaties voortgekomen. Villa X is opgenomen in de shortlist vanwege de strakke detaillering en goede uitvoering en toont een interessante toepassing van prefab beton.

Zeer strakke detaillering met OWAplan

Villa X dankt haar luxueuze uitstraling aan haar hoogwaardige detaillering en uitvoering op hoog niveau. Door het naadloos akoestische OWAplan precies op één niveau met de kozijnen van beide glaswanden te monteren is een zeer strakke uitstraling gerealiseerd. Om het naadloze karakter van de gehele woning te benadrukken zijn bovendien de gordijnrails en verlichting volledig in het plafond geïntegreerd. Het is dan ook een mooie beloning voor OWA dat Villa X opgenomen is in de shortlist van de ARC 17 Detail Award.

Wat is de ARC17 Detail Award?

De ARC Awards is een jaarlijks terugkerend initiatief van de Architect in samenwerking met diverse partners. Deze serie architectuurprijzen belicht het allerbeste werk in de categorieën architectuur, interieur, meubel, detail, innovatie, jong talent en oeuvre. De ARC17 Detail Award, waar OWAplan project op de shortlist stond, bekroont architectonisch uitdagende, reeds voltooide projecten die zich onderscheiden door innovatieve details binnen een samenhangend totaal concept.

De top 5 van de ARC17 Detail Award

Naast Villa X van Barcode Architects stonden de Parkeergarage Zwolle door Dok Architecten en de Olifantenbrug Artis door Dingeman Deijs Architects in de shortlist. Uiteindelijk werden het bezoekerspaviljoen Park Vijversburg door Studio MAKS i.s.m. Junya Ishigami en de concertzaal Musis Sacrum door Van Dongen-Koschuch Architects and Planners genomineerd voor de ARC17 Detail Award. De winnaar wordt op 30 november tijdens de feestelijke prijsuitreiking in Amsterdam bekend gemaakt.

Meer weten over Villa X en de integratie van OWAplan op detailniveau?

Bekijk het complete project