Het bestek: een handig overzicht voor architecten en afbouwers om verschillende producten te vergelijken. Maar eens in de zoveel tijd is er een plafondsysteem dat niet in bestekteksten te vangen is. Het naadloos akoestische OWAplan is een van die producten met eigenschappen die niet in het bestek terugkomen. Onze technisch specialist Henk Janssen licht daarom drie unieke en bijzondere eigenschappen toe.

Geen dilitatievoegen vereist

De mogelijkheden met OWAplan zijn daadwerkelijk grenzeloos. Hoeveel vierkante meters plafond u ook plaatst, met OWAplan hoeven slechts dilatatievoegen geplaatst te worden die bouwkundig vereist zijn. Maar hoe kan dat? Specialist Henk Janssen legt uit: “Als basis voor het naadloze OWAplan systeem wordt een biologisch afbreekbare mineraalwolplaat gebruikt. Hierdoor werken onze panelen, in tegenstelling tot sommige plafonds van andere fabrikanten, niet. U hoeft daarom slechts dilataties te plaatsen die bouwkundig vereist zijn.

Kleurvast zonder vervuiling

In welke kleur u OWAplan ook oplevert, het blijft nog jarenlang vast van kleur. Het geheim hiervoor zit volgens specialist Henk Janssen in de ingenieuze manier van montage die slechts door gecertificeerde afbouwers wordt verzorgd. “OWAplan heeft een gesloten structuur. Omdat de OWAplan panelen tegen elkaar worden gelijmd, komt er geen lucht tussen de voegen door. Dit voorkomt vervuiling door stof en vuil zodat het hoogwaardige akoestische spuitwerk hierdoor niet verkleurt.”

Volledige integratie van installatietechniek

OWAplan is geliefd bij architecten en andere professionals vanwege het strakke, naadloze uiterlijk. De eenvoud waarmee installatietechniek, verlichting, camera’s, luidsprekers en revisieluiken in het plafond kunnen worden weggewerkt, versterkt die liefde nog meer. Zeker omdat we er vanuit OWA alles aan doen om ieder OWAplan-project perfect op te leveren, ongeacht de moeilijkheidsgraad. Henk Janssen legt uit: “De basispanelen laten zich uitermate goed bewerken, zonder kans op vervorming of scheuring. Ook is OWAplan bijzonder stevig dankzij de combinatie met ons S7 ophangsysteem. Als alle elementen verwerkt zijn volgt het akoestische spuitwerk. Er kan zeer minutieus worden gewerkt, zodat opdek randen ontbreken en bijvoorbeeld verlichtingsarmaturen één geheel lijken te vormen met OWAplan.”

Meer informatie en projectfoto’s