Het Corpus plafondeiland van OWA heeft recentelijk de internationaal bekende German Design Award gewonnen. Uit meer dan 5.000 inzendingen werden de unieke kubusvormige plafondeilanden, naar ontwerp van de beroemde architect en designer Hadi Teherani, gekozen als beste design van 2018. De Corpus plafondeilanden van OWA combineren uitstekende functionaliteit met expressieve vormen – en geeft architecten wereldwijd meer vrijheid om unieke interieurs te ontwerpen.

De German Design Award is een van ‘s werelds meest bekende design competities. De German Design Award is in het leven geroepen om unieke trends in de wereld van design te ontdekken, presenteren en belonen. Elk jaar worden de inzendingen van de hoogste kwaliteit die een ​​voortrekkersrol spelen in de internationale designsector, tijdens de ceremonie geëerd.

Eindeloze mogelijkheden dankzij modulair concept

Het idee achter de innovatieve plafondeilanden is de creatie van een unieke set bouwstenen die bestaat uit tien rechthoekige en vierkante vormen in diverse formaten. Hadi Teherani vertelt daarover: “Als architecten proberen we iedere ruimte een eigen karakter te geven, en het plafond is daarbij een van de meest invloedrijke elementen.  Voor een hoogwaardig plafond zijn niet alleen de meetbare factoren van belang – vooral gevoelsmatige aspecten, zoals welzijn, akoestiek en design, bepalen de kwaliteit van een plafond. Daarom hebben architecten meer mogelijkheden nodig, met andere woorden componenten, om vrijuit plafonds te kunnen ontwerpen. Een grote set aan bouwstenen helpt hen het plafond van een creatieve invulling te voorzien. Dat is precies wat we hebben gedaan met Corpus en de OWAconsult®-collectie.”

Lust voor het oog en de oren

Vooral in grote ruimtes waar volledig verlaagde plafonds uit esthetische of praktische overwegingen uitgesloten zijn, kunnen architecten Corpus gebruiken om de ruimte te voorzien van hun persoonlijke touch zonder concessies te doen aan het akoestisch klimaat. Dankzij de hoge absorptiewaarde (aw = 1,00) en het unieke ontwerp zijn de Corpus plafondeilanden een lust voor het oog en de oren.

Het nu bekende, uitstekende ontwerp en de functionele kwaliteit markeert een belangrijke stap in de ontwikkeling van OWA: zodra aan alle technische vereisten is voldaan, richt OWA zich op de wensen van de klant. Hierdoor kan OWA zich nog meer onderscheiden van de concurrentie en haar marktpositie wereldwijd verder ontwikkelen met oplossingen op maat.

Benieuwd naar de Corpus plafondeilanden?

Bekijk alle informatie, oplossingen en bestekteksten in onze plafondconfigurator.