Hôtel Antje van de Statie

LES RÉFÉRENCES

Hôtel Antje van de Statie

Architecte

Knoups Architecten

Produits utilisés

Vous avez des questions ?

À quelques pas de l’endroit où la fameuse Antje van de Statie vendait ses « tartes de Weert » aux voyageurs ferroviaires et fit ainsi la renommée de la tarte limbourgeoise, se dresse la brasserie-hôtel Antje van de Statie, totalement rénovée. Les plafonds élégants et sans joints dans les parties publiques de l’hôtel apportent une contribution importante à l’allure chic du bâtiment. Le OWAplan acoustique sans joints attire l’œil grâce à la finition très épurée et à l’éclairage totalement intégré. Le résultat : des pièces qui flattent l’œil et l’oreille. Avec sa haute valeur d’absorption, OWAplan assure en effet une excellente acoustique, ce qui garantit une atmosphère agréable au bar, dans le restaurant et le salon ; mais malgré le bruit ambiant, les conversations s’y déroulent de manière très intelligible. Ci-dessous, une vidéo et des photos donnent une impression du projet.

Rustgevende en elegante plafonds

Om de typerend gezellige sfeer van Brasserie-Hotel Antje van de Statie te creëren zijn historische elementen met een modern interieur gecombineerd. Belangrijk voor de chique uitstraling van het pand zijn de elegante en naadloze plafonds in de openbare ruimtes van het hotel. Hierbij valt te denken aan de bar, het restaurant, de luxe herenkamer en de gangen. Het naadloos akoestische OWAplan springt in het oog dankzij de zeer strakke afwerking en volledig geïntegreerde verlichting. Het resultaat is een oog- en oorstrelend ruimte. OWAplan verzorgt met zijn hoge absorptiewaarde namelijk een uitstekende akoestiek. Hiermee is een gezellige sfeer in de bar, het restaurant en de herenkamer gegarandeerd, maar is men ondanks omgevingsgeluid zeer goed verstaanbaar.

Renovatie

Tijdens de half jaar durende renovatie door aannemer Koppen Bouw BV en Multi-Fix Interieurafbouw is het pand volledig gestript totdat alleen de gevels nog overeind stonden. Vervolgens is het pand volledig herbouwd en is een karakteristiek en modern gebouw opgeleverd. Om extra ruimte te creëren werd de benedenverdieping van het naastgelegen pand gehuurd. Het vernieuwde pand heeft een tiental sfeervol ingerichte kamers, drie zalen, een bar, restaurant, garderobe en een luxe herenkamer. De inrichting van het hotel is geïnspireerd op Antje van de Statie die haar “Weerter vlaaitjes” verkocht aan treinreizigers op het station. Zo hangt er een grote stationsklok in de bar, staan er banken met hoge rugleuning zoals de zitbanken in de treinen en ligt er een tegeltjesvloer zoals in het station. Met de verbouwing heeft Antje weer een sfeervol en prachtig thuis gekregen. Haar standbeeld prijkt dan ook fier voor de entree van het hotel.

Plus d'informations sur ce projet ?

Est-ce l'ambiance que vous recherchez pour votre aménagement intérieur ? Ou souhaitez-vous en savoir plus sur les produits utilisés dans ce projet ? OWA est heureux de vous aider.

Contactez votre chef de quartier

Thomas Maas

Area Manager Zuid-Nederland

E-mail

thomas.maas@owa.nl

Téléphone

0620568820

OWAplan

Naadloos akoestisch plafond

Eigenschappen
OWAplan

hoge geluidsabsorptie

OWAplan 70: NRC = 0.70, αw = 0.65
OWaplan 90: NRC = 0,90, αw = 0.90.

hoge geluidsoverlangsisolatie

OWAplan 70: Dn,f,w = 35dB
OWaplan 90: Dnfw= 25dB

brandwerend

onder een bouwconstructie van staal/beton tot REI 60 (NEN EN 13501-2)

ontwerpvrijheid

Toepasbaar in vrijwel iedere vorm en allerlei RAL en NCS kleuren

recyclebaar

Gemaakt van recyclebare minerale wol

Horeca

Toepassing OWAplan

Kantoren

Toepassing OWAplan

Woningen

Toepassing OWAplan

Overheidsgebouwen

Toepassing OWAplan

Previous slide
Next slide