Waldorf Astoria Hotel

REFERENTIES

Waldorf Astoria Hotel

Architect

OZ Architect

Gebruikte Producten

Het wereldwijd bekende Waldorf Astoria is in Amsterdam gevestigd in zes 17e eeuwse panden aan de Herengracht. De monumentale panden zijn vanbinnen volledig gestript en met elkaar verbonden tot één luxueus hotel naar ontwerp van OZ Architect. Het Waldorf Astoria hotel heeft bovendien de grootste private binnentuin van Amsterdam, gelegen tussen de zes panden aan de Herengracht en een gelijk aantal (kantoor)panden aan de Keizersgracht. Met 400 m² OWAplan werd het hotel voorzien van een stijlvolle en luxe uitstraling. Het naadloos akoestische plafond verzorgde bovendien een aangename akoestiek in o.a. de restaurants, conferentieruimtes, de fitnessruimte en het zwembad.

Baden in luxe en rust

Naast een luxueuze uitstraling is ook het akoestisch klimaat van essentieel belang in het Waldorf Astoria Amsterdam. Waar de hotelkamers moeten voldoen aan hoge eisen op het gebied van geluidsisolatie, is in het zwembad de geluidsdemping van groots belang. Wie een royaal bedrag uitgeeft voor een hotelkamer verwacht namelijk te baden in luxe en rust. Daarom is het zwembad voorzien van een naadloos akoestisch OWAplan plafond. Zo worden de echo’s die normaal in zwembaden aanwezig zijn flink beteugeld. Om diezelfde reden is ook de fitnessruimte volledig voorzien van het naadloos akoestische OWAplan.

Ook in de restaurants en congresruimtes is het naadloze spuitplafond toegepast om de weerkaatsing van geluid tegen te gaan. Rene van Ham van Duvah Afbouw vertelt: “In deze ruimtes hebben we OWAplan gecombineerd met een regulier gipsplatenplafond, in een verhouding van ongeveer 40/60. Wel is het gehele plafond afgewerkt door spuitbedrijf Ako Tech met de akoestische spuitpleister van OWA. Daardoor is er geen verschil tussen de twee soorten plafonds zichtbaar en oogt het als één strak geheel.”

Vijf sterren aan de Herengracht

Het Waldorf Astoria hotel is gelegen aan de door UNESCO als werelderfgoed aangemerkte grachtengordel van Amsterdam. Het hotel beschikt over 93 ruime kamers, suites en lofts met uitgebreide voorzieningen en prachtig uitzicht. Bezoekers komen volledig tot rust in de luxe Guerlain spa met behandelkamers en zwembad. Daarnaast zijn er zeven evenementen- en congresruimtes en restaurants, waaronder het met twee Michelinsterren bekroonde restaurant Librije’s Zusje.

Meer informatie over dit project?

Is dit de sfeer die u zoekt voor uw interieurplan? Of wilt u meer weten over de toegepaste producten in dit project? OWA helpt u graag verder.

Neem contact op met de rayonmanager

Marcel Janssen

Sales Manager Nederland + Area Manager Noordwest Nederland

E-mail

marcel.janssen@owa.nl

Telefoon

0612997350

OWAplan

Naadloos akoestisch plafond

Eigenschappen
OWAplan

hoge geluidsabsorptie

OWAplan 70: NRC = 0.70, αw = 0.65
OWaplan 90: NRC = 0,90, αw = 0.90.

hoge geluidsoverlangsisolatie

OWAplan 70: Dn,f,w = 35dB
OWaplan 90: Dnfw= 25dB

brandwerend

onder een bouwconstructie van staal/beton tot REI 60 (NEN EN 13501-2)

ontwerpvrijheid

Toepasbaar in vrijwel iedere vorm en allerlei RAL en NCS kleuren

recyclebaar

Gemaakt van recyclebare minerale wol

Horeca

Toepassing OWAplan

Kantoren

Toepassing OWAplan

Woningen

Toepassing OWAplan

Overheidsgebouwen

Toepassing OWAplan

Previous slide
Next slide