‘t Scheep Hasselt

REFERENTIES

‘t Scheep Hasselt

Het stadhuis in Hasselt opende in augustus 2018 haar deuren voor de ruim 500 medewerkers en alle Hasselaars. Het indrukwekkende bouwwerk, met een volledig spiegelende gevel, reflecteert de openheid van de stad. Deze openheid vormde een belangrijk uitgangspunt voor het ontwerp en is ook terug te zien in de indeling van de grote open ontvangstruimte. Omdat het balieplein gecentreerd is in de open ontvangstruimte, vormde het creëren van een aangenaam akoestisch klimaat een serieuze uitdaging. Voor het plafond boven het balieplein werd daarom gekozen voor het naadloze designplafond OWAplan.

Dankzij de hoge absorptiewaarde absorbeert OWAplan niet alleen stemgeluiden, voetstappen en galmen, maar waarborgt het ook de privacy van de gesprekken die men aan de loketten voert. De bijzondere en verrassende vorm van het plafond is een perfect voorbeeld van de creatieve vrijheid die architecten hebben met OWAplan. Het plafondsysteem kent namelijk geen grenzen als het gaat om vormen, maten en flexibiliteit waardoor de mogelijkheden met OWAplan eindeloos zijn.

De plafondpanelen van OWAplan dragen daarnaast bij aan het verduurzamen van het stadhuis; de panelen zijn 100% recyclebaar binnen het gecertificeerde recyclingprogramma van OWA: OWA Green Circle. Zo worden de plafondpanelen aan het einde van hun lange levensduur volledig gerecycled en gebruikt als grondstof voor nieuwe plafondpanelen.

Meer weten over OWAplan of over dit project? Neem dan contact op met OWA Benelux of vraag een gratis informatiepakket aan op onze website.

OWAplan werd geplaatst door Deholi, onderdeel van de Democo Group.
Foto’s: Deholi

Meer informatie over dit project?

Is dit de sfeer die u zoekt voor uw interieurplan? Of wilt u meer weten over de toegepaste producten in dit project? OWA helpt u graag verder.

Neem contact op met de rayonmanager

Erika van Limbergen

Area Manager North and East Belgium

E-mail

erika.vanlimbergen@owa.be

Telefoon

0032472323548

OWAplan

Naadloos akoestisch plafond

Eigenschappen
OWAplan

hoge geluidsabsorptie

OWAplan 70: NRC = 0.70, αw = 0.65
OWaplan 90: NRC = 0,90, αw = 0.90.

hoge geluidsoverlangsisolatie

OWAplan 70: Dn,f,w = 35dB
OWaplan 90: Dnfw= 25dB

brandwerend

onder een bouwconstructie van staal/beton tot REI 60 (NEN EN 13501-2)

ontwerpvrijheid

Toepasbaar in vrijwel iedere vorm en allerlei RAL en NCS kleuren

recyclebaar

Gemaakt van recyclebare minerale wol

Horeca

Toepassing OWAplan

Kantoren

Toepassing OWAplan

Woningen

Toepassing OWAplan

Overheidsgebouwen

Toepassing OWAplan

Previous slide
Next slide