Stadhuis Purmerend

REFERENTIES

Stadhuis Purmerend

Het stadhuis van Purmerend is dankzij een grootschalige renovatie geoptimaliseerd tot open en inspirerende werkomgeving. Belangrijk uitgangspunt voor het ontwerp is het nieuwe werken, dat in de gemeente Purmerend geïmplementeerd wordt. Het flexibele inrichtingsconcept met een inrichtingsgraad van 65% biedt ruimte voor inspirerende, open werkplekken. Deze zijn met de nieuwe OWA RAW Concrete panelen voorzien van een rauwe en industriële beton uitstraling. Bovendien is dankzij de hoge absorptiewaarde een prettig akoestische klimaat gerealiseerd.

Flexibele inrichting met een rauw randje
Bij het ontwerp van het nieuwe kantoorconcept is nadrukkelijk gekeken naar het natuurlijk gebruik en gedrag in de kantooromgeving. Dit resulteert in verschillende zones, die variëren van open naar besloten. Door voor slechts 65% van de werknemers een werkplek in te richten wordt er bespaard op huisvesting én ontstaat er anderzijds ruimte voor flexibele werkplekken. Casper Schwarz Architects wenste de werkomgeving te voorzien van een stoere, industriële uitstraling zonder concessies te doen aan de akoestiek. Na een grondige zoektocht bleken de OWA RAW panelen met hun karakteristieke betonnen uiterlijk de ideale oplossing: de panelen voorzien de werkplekken van aangenaam akoestisch comfort én geven als blikvanger de kantoorruimtes de gewenste industriële uitstraling.

Hergebruik van materialen
De gemeente Purmerend had hoge ambities op gebied van energiereductie en duurzaamheid voor de renovatie van het stadhuis. Zowel de als beton ogende RAW panelen als de op grote schaal toegepaste Sinfonia panelen passen uitstekend binnen die ambities. De panelen zijn namelijk volledig recyclebaar binnen het recyclingsprogramma OWA Green Circle en dragen het belangrijkste label voor ecologische producten (Der Blaue Engel): een bewijs dat de productie op een milieuvriendelijke wijze gebeurt en dat een gezond binnenklimaat is gewaarborgd.

Meer informatie over dit project?

Is dit de sfeer die u zoekt voor uw interieurplan? Of wilt u meer weten over de toegepaste producten in dit project? OWA helpt u graag verder.

Neem contact op met de rayonmanager

Marcel Janssen

Sales Manager Nederland + Area Manager Noordwest Nederland

E-mail

marcel.janssen@owa.nl

Telefoon

0612997350

OWAplan

Naadloos akoestisch plafond

Eigenschappen
OWAplan

hoge geluidsabsorptie

OWAplan 70: NRC = 0.70, αw = 0.65
OWaplan 90: NRC = 0,90, αw = 0.90.

hoge geluidsoverlangsisolatie

OWAplan 70: Dn,f,w = 35dB
OWaplan 90: Dnfw= 25dB

brandwerend

onder een bouwconstructie van staal/beton tot REI 60 (NEN EN 13501-2)

ontwerpvrijheid

Toepasbaar in vrijwel iedere vorm en allerlei RAL en NCS kleuren

recyclebaar

Gemaakt van recyclebare minerale wol

Horeca

Toepassing OWAplan

Kantoren

Toepassing OWAplan

Woningen

Toepassing OWAplan

Overheidsgebouwen

Toepassing OWAplan

Previous slide
Next slide