Rijksmonument B30

REFERENTIES

Rijksmonument B30

Architect

Kaan Architecten

Gebruikte Producten

Het meer dan honderd jaar oude B30 is getransformeerd tot kenniscentrum en denktank van de Rijksoverheid. Het statige rijksmonument, dat daarvoor als hoofdzetel voor het Departement van Landbouw, Natuur en Visserij en later het Ministerie van Economische Zaken diende, heeft naar ontwerp van Kaan Architecten een grootschalige renovatie ondergaan. Mede dankzij de akoestische, esthetische en duurzame bijdrage van 7.000 m2 OWAplan is het gebouw geoptimaliseerd tot aangename werkomgeving voor de meest scherpe en kritische geesten van de overheid.

Akoestiek
De Rijksoverheid stelde op voorhand hoge eisen aan de akoestiek van het Kenniscentrum B30. Vooral het behalen van een goede nagalmtijd was een uitdaging door de lange en hoge ruimtes van het gebouw. In samenwerking met Deerns realiseerde OWA een passende akoestische oplossing: door het naadloos akoestische OWAplan tegen zowel plafonds en wanden te plaatsen, voldeed B30 aan de strengste richtlijnen en zijn alle ruimtes voorzien van aangenaam akoestisch comfort.

Esthetiek
De grote plafondoppervlakten met slechts een enkele bouwkundige dilatatie doen het statige rijksmonument eer aan. De integratie van talloze elementen met OWAplan geven het gebouw bovendien een bijzonder strakke uitstraling. Door de prefab gipselementen van Vari af te werken met de naadloze toplaag van OWAplan vormt het plafond één geheel met de karakteristieke ornamenten en koven.

Duurzaam & onderhoudsvriendelijk
Ook stelde de opdrachtgever een groot aantal eisen aan de toegepaste producten op gebied van onderhoud en duurzaamheid. Het gebouw moet namelijk 30 jaar lang tegen minimale kosten worden onderhouden. Door de hoge kwaliteit van het product werd aan deze eisen voldaan. Extra pluspunt op het gebied van duurzaamheid is dat OWAplan cradle-to-cradle is geproduceerd en het belangrijke ecologische Der Blauwe Engel label draagt: een bewijs dat de productie op een milieuvriendelijke wijze gebeurt en dat een gezond binnenklimaat is gewaarborgd.

Meer informatie over dit project?

Is dit de sfeer die u zoekt voor uw interieurplan? Of wilt u meer weten over de toegepaste producten in dit project? OWA helpt u graag verder.

Neem contact op met de rayonmanager

Leon Spijkers

Technical Product Manager Benelux

E-mail

leon.spijkers@owa.nl

Telefoon

0646800940