Raadzaal Almere

REFERENTIES

Raadzaal Almere

Architect

Fokkema & Partners

Gebruikte Producten

Dankzij een grootschalige renovatie vergadert de gemeenteraad van Almere sinds kort in een zeer imposante en aangename omgeving. Omdat Almere inmiddels meer dan 200.000 inwoners telt, groeide het aantal raadsleden van 39 naar 45. Een aantal waar de indeling van de Raadzaal niet op was berekend. Omdat de Raadzaal na bijna 20 jaar dienst bovendien toe was aan vernieuwing is een grote renovatie uitgevoerd met een ambitieus programma van eisen. Dankzij het naadloos akoestische OWAplan is de Raadzaal voorzien van uitstekende akoestiek én een open en lichte uitstraling.

Naadloze akoestiek met geïntegreerde verlichting

Naast een zestal extra raadszetels, was ook meer ruimte voor bezoekers van de raadsvergadering gewenst. Bovendien moesten de vergaderingen beter thuis te volgen zijn via internet. Hiermee moet de deelname aan het politieke proces worden gestimuleerd. Tot slot moesten problemen met de ventilatie installaties en de verstaanbaarheid worden opgelost. Het naadloos akoestische OWAplan had daarin een belangrijke bijdrage: de benodigde installatietechniek is naadloos geïntegreerd in het plafond en dankzij de hoge absorptiewaarde is de zaal voorzien van een prettige akoestiek. De hoge lichtreflectie van het plafond met volledig geïntegreerde verlichting geeft de ruimte bovendien een lichte en ruimtelijke uitstraling.

Meer informatie over dit project?

Is dit de sfeer die u zoekt voor uw interieurplan? Of wilt u meer weten over de toegepaste producten in dit project? OWA helpt u graag verder.

Neem contact op met de rayonmanager

Marcel Janssen

Sales Manager Nederland + Area Manager Noordwest Nederland

E-mail

marcel.janssen@owa.nl

Telefoon

0612997350