OWAplan®

De onzichtbare luxe van akoestisch comfort

OWAplan®

De onzichtbare luxe van akoestisch comfort

OWAplan®

De onzichtbare luxe van akoestisch comfort

OWAplan®

De onzichtbare luxe van akoestisch comfort

REFERENTIES

Nieuwbouwvilla, Gelderse Vallei

Gebruikte Producten

In de Gelderse Vallei pronkt een vrijstaande nieuwbouwvilla. Het strakke maar warme interieur creëert een welkom gevoel. Natuurlijk licht stroomt door de ruimtes heen dankzij de grote raampartijen en glazen deuren.

“In onze vorige villa ervaarden wij al vrij snel akoestisch ongemak,” vertelt Marco van Ginkel, eigenaar van de riante woning én van Van Ginkel Afbouw. “De keuken was vrij groot. Als meerdere mensen door elkaar heen begonnen te praten werd het één grote klankkast.”

Toen hij aan dit nieuwe project begon, besloot hij om het dit keer anders aan te pakken. “Ik had al eerder projecten succesvol afgerond met OWAplan® en besloot daarom om het in mijn eigen woning toe te passen. Onze keuken werd ontworpen door Van Ginkel Keukens en is ruim 80 m2 – daar wil je vanuit esthetisch oogpunt geen systeemplafond in plaatsen. Wij zochten specifiek een naadloze plafondoplossing. Daarom hebben wij voor OWAplan® gekozen.”

Het verschil in akoestiek tussen de woonkamer en de keuken was tijdens het bouwproces al direct merkbaar. “Ondanks dat de woonkamer een stuk kleiner is, was het geluidsniveau beduidend killer en ontstond er een onprettige galm in deze lege ruimte ten opzichte van een lege ruimte mét OWAplan®,” aldus Marco.

“Ik ben meer dan tevreden met het eindresultaat. Toen OWA langskwam voor het verzorgen van het spuitwerk gaven zij tips over het verwerken van spots en speakers in het plafond. Zo zijn we samen tot een mooi eindresultaat gekomen. OWAplan® levert een waardevolle bijdrage aan ons woongenot. Er is niks vervelender dan slechte spraakverstaanbaarheid in je huis. Een aangenaam akoestisch klimaat creëert warmte en gezelligheid in huis. We zijn blij dat we dat nu kunnen ervaren.”

 

Fotografie: Nanette de Jong Fotografie

Meer informatie over dit project?

Is dit de sfeer die u zoekt voor uw interieurplan? Of wilt u meer weten over de toegepaste producten in dit project? OWA helpt u graag verder.

Neem contact op met de rayonmanager

Marcel Janssen

Sales Manager Nederland + Area Manager Noordwest Nederland

E-mail

marcel.janssen@owa.nl

Telefoon

0612997350