Huis van Hilde

REFERENTIES

Huis van Hilde Castricum

Architect

Studio VVKH

Gebruikte Producten

Prachtig gelegen aan de duinrand waar tweeduizend jaar geleden de rivier ‘het Oer IJ’ uitmondde in zee, vindt u het Huis van Hilde. Dit archeologisch informatiecentrum huisvest zowel een depot als een museum. Het gebouw met een vloeroppervlak van maar liefst 4480 m² dankt haar naam aan Hilde, een vrouw uit de vierde eeuw na Christus die in 1995 werd gevonden bij een opgraving in Castricum. De collectie van zowel het depot als het museum wordt ondergronds bewaard en tentoongesteld. Zo wordt op natuurlijke wijze een optimaal en stabiel klimaat gecreëerd en zijn hiervoor slechts beperkt installaties vereist.

Naadloze akoestiek in expositieruimtes

De ronde expositieruimte met in het midden een koepel is voorzien van het naadloze akoestische OWAplan. Zo is een aangenaam geluidsniveau gerealiseerd en is alle verlichting volledig geïntegreerd in het plafond. Om het naadloze karakter van het plafond te behouden is OWAplan gebogen aangebracht in de koepel. Voor het bezoekerscentrum op de begane grond is gekozen voor groot formaat OWA Sinfonia panelen in een verdekt uitneembaar systeem. Dit helder witte paneel staat bekend om haar uitstekende akoestische eigenschappen.

Meer informatie over dit project?

Is dit de sfeer die u zoekt voor uw interieurplan? Of wilt u meer weten over de toegepaste producten in dit project? OWA helpt u graag verder.

Neem contact op met de rayonmanager

Marcel Janssen

Sales Manager Nederland + Area Manager Noordwest Nederland

E-mail

marcel.janssen@owa.nl

Telefoon

0612997350