Grafisch Lyceum

REFERENTIES

Grafisch Lyceum

Architect

Van den Berg Groep

Gebruikte Producten

Met een grootschalige renovatie naar ontwerp van de Van den Berg Groep is het Technicon complex te Rotterdam gerenoveerd tot optimale leeromgeving voor het Grafisch Lyceum Rotterdam. Het Technicon is een karakteristiek en stoer gebouwencomplex. Een uitstraling die naadloos aansluit bij het Grafisch Lyceum. Met maar liefst 20.000 m2 Sinfonia panelen van groot formaat is een uitstekend akoestisch klimaat gerealiseerd, zonder afbreuk te doen aan die industriële uitstraling. De panelen zijn namelijk hoog geplaatst, achter de vele essentiële technische installaties.

Bijzondere plaatsing; grote voordelen

De hoofdreden voor deze bijzondere plaatsing is het creëren van maximale ruimtelijkheid en openheid. Daarnaast bracht het nog meer voordelen met zich mee. Allereerst de aanzienlijke kostenbesparing doordat de installaties niet in het plafond geïntegreerd hoefden te worden. Een bijkomend voordeel: de installaties zijn altijd gemakkelijk bereikbaar voor onderhoud en reparatie. Door de installaties en het gereinigde beton in het zicht te laten, wordt de gewenste robuuste uitstraling van het gebouw benadrukt. Dankzij de elegante wit verdekte panelen vangen de industriële elementen extra de aandacht, terwijl een aangenaam akoestisch klimaat gerealiseerd wordt.

Elegantie in kleur en afmeting

De Sinfonia panelen in het complex zijn in meerdere kleuren uitgevoerd, waaronder Sinfonia Zwart. Ook het formaat van de panelen was afwijkend van de gebruikelijke maatvoering. Op advies van OWA werd gekozen voor verdekte panelen van groot formaat en zo een rustige en ruimtelijke uitstraling gecreëerd.

* OWA levert Sinfonia panelen tot een lengte van 2500 x 300 mm.

Meer informatie over dit project?

Is dit de sfeer die u zoekt voor uw interieurplan? Of wilt u meer weten over de toegepaste producten in dit project? OWA helpt u graag verder.

Neem contact op met de rayonmanager

Leon Spijkers

Technical Product Manager Benelux

E-mail

leon.spijkers@owa.nl

Telefoon

0646800940

OWAplan

Naadloos akoestisch plafond

Eigenschappen
OWAplan

hoge geluidsabsorptie

OWAplan 70: NRC = 0.70, αw = 0.65
OWaplan 90: NRC = 0,90, αw = 0.90.

hoge geluidsoverlangsisolatie

OWAplan 70: Dn,f,w = 35dB
OWaplan 90: Dnfw= 25dB

brandwerend

onder een bouwconstructie van staal/beton tot REI 60 (NEN EN 13501-2)

ontwerpvrijheid

Toepasbaar in vrijwel iedere vorm en allerlei RAL en NCS kleuren

recyclebaar

Gemaakt van recyclebare minerale wol

Horeca

Toepassing OWAplan

Kantoren

Toepassing OWAplan

Woningen

Toepassing OWAplan

Overheidsgebouwen

Toepassing OWAplan

Previous slide
Next slide