Fontys gebouw R10

REFERENTIES

Fontys gebouw R10

In het hart van Eindhoven opende Fontys Hogescholen hun zogeheten ‘duurzame parel’ naar ontwerp van Ector Hoogstad Architecten. Het is de eerste stap richting de creatie van een uitnodigende en inspirerende campus waar docenten en studenten onderwijs ‘eigen’ kunnen maken in de vorm van een Open Living Lab. ‘Connectief, flexibel en bijzonder duurzaam’, aldus Ector Hoogstad Architecten.

Het nieuwe onderwijsgebouw met een A++++ label is duurzaam op elk vlak. Van drievoudig dubbelglas en houten gevelbekleding tot zonnepanelen en een warmte-koude-opslag in plaats van cv-installatie op gas. Tevens is materiaalgebruik in zowel interieur als exterieur circulair waar mogelijk. Het 100% recyclebare OWA RAW mocht als duurzame plafondoplossing niet in dit ontwerp ontbreken. Ruim 8500 m2 van de open leer- en samenwerkingsruimten werden voorzien van dit akoestische plafond dat oogt als beton. Installatie werd na de montage van de panelen toegepast waardoor het installatiewerk bewust zichtbaar blijft. Hiertussen zijn 3000 witte OWA FreeStyle baffles en OWA Sinfonia plafondeilanden gehangen voor optimale verstaanbaarheid en het minimaliseren van echo’s en rumoer.

Prijswinnend ontwerp
Mede dankzij deze akoestische oplossingen ademt het onderwijsgebouw rust, voelt het als een eenheid en is het ongetwijfeld een prettige leer- en werkomgeving. Als kers op de taart won Ector Hoogstad Architecten met dit ontwerp de Architectenweb Award voor ‘Schoolgebouw van het jaar 2021’.

Meer informatie over dit project?

Is dit de sfeer die u zoekt voor uw interieurplan? Of wilt u meer weten over de toegepaste producten in dit project? OWA helpt u graag verder.

Neem contact op met de rayonmanager

Thomas Maas

Area Manager Zuid-Nederland

E-mail

thomas.maas@owa.nl

Telefoon

0620568820