Dienstencentrum Leiespiegel

REFERENTIES

Dienstencentrum Leiespiegel

Gebruikte Producten

De stad Deinze is voorzien van een gloednieuw administratief centrum pal aan de oevers van de Leie. Met een oppervlakte van 8.000 m² bevat het nieuwe dienstencentrum Leiespiegel voldoende werkruimte voor 100 medewerkers, een stadsarchief, een cafetaria, publieke vergaderruimten en individuele kantoren voor de burgemeester en het schepencollege. Het pronkstuk van het nieuwe dienstencentrum is echter de grote raadzaal met haar diepblauwe plafond en het opvallende kunstwerk “Book of Hours” van Argentijns topkunstenaar Jorge Macchi. Het naadloze akoestische OWAplan voorziet de raadzaal en de entree van een elegante uitstraling én uitstekende akoestiek.

Bijzonder strakke uitstraling

Om tot een passend ontwerp te komen, schreef Deinze een wedstrijd uit om de beste ontwerper voor het nieuwe stadsgebouw te vinden. Architectenbureau Tony Fretton wist met een rustiek ontwerp dat uitblonk in haar eenvoud de opdracht te winnen. Dankzij de vele lichtinval, het gebruik van Italiaans natuursteen voor de buitenzijde en de volledige integratie van installatietechniek heeft het nieuwe dienstencentrum een strakke en lichte uitstraling. De keuze voor het naadloos akoestische OWAplan ligt dan ook voor de hand: de naadloze structuur en uitgebreide mogelijkheden voor de integratie van verlichting dragen in hoge mate bij aan die uitstraling. De hoge absorptiewaarde zorgt bovendien voor rust en een uitstekende verstaanbaarheid in de entree en grote raadzaal.

Meer informatie over dit project?

Is dit de sfeer die u zoekt voor uw interieurplan? Of wilt u meer weten over de toegepaste producten in dit project? OWA helpt u graag verder.

Neem contact op met de rayonmanager

Erika van Limbergen

Area Manager North and East Belgium

E-mail

erika.vanlimbergen@owa.be

Telefoon

0032472323548