Het winnen van de Red Dot, een award voor baanbrekend design, wordt in de designwereld al beschouwd als knappe prestatie. Het in de wacht slepen van de Red Dot: ‘Best of the Best’ is echter het summum: dit internationaal erkende keurmerk wordt alleen toegekend aan de beste producten per categorie. Van de in totaal 6.300 inzendingen is het innovatieve Corpus plafondeiland van OWA ingeschaald bij de exclusieve 1% van designs aan wie deze felbegeerde prijs dit jaar is toegekend. Het is de ultieme bekroning voor het Duitse familiebedrijf dat met de Red Dot Award alweer haar 5e designprijs van 2018 ontvangt.

Met extra aandacht voor vorm en functie, biedt OWA Corpus uitstekende akoestische prestaties in een expressief ontwerp. Interieurontwerpers krijgen de vrijheid om te spelen met diverse standaardvormen, en kunnen zo iedere ruimte van een eigen ontwerp en karakter voorzien. Met een tiental modulaire eilanden in diverse vormen en formaten zijn er namelijk een groot aantal combinatiemogelijkheden. Met een serie bijpassende LED-elementen, die binnenkort in productie gaan, kunnen bovendien ook accenten met verlichting worden aangebracht.

Corpus-p3

Red Dot: ‘Best of the Best’

De Red Dot Award is een felbegeerde internationale prijs voor designs die al sinds 1955 jaarlijks uitgereikt wordt Design Zentrum Nordrhein Westfalen in Essen. Tijdens de drukbezochte prijsuitreiking op 9 juli nam OWA, in goed gezelschap van merken als Apple, Bulgari, Ferrari en Philips, de Red Dot: ‘Best of the Best’ award in ontvangst. Vooral het modulaire concept dat architecten in staat stelt tot innovatieve ontwerpen te komen, sprak de internationale jury aan:

“Het Corpus plafondsysteem met zijn verschillende rechthoekige en vierkante akoestische elementen biedt een indrukwekkend flexibel type plafondontwerp. De mogelijkheden om elke ruimte te voorzien van een eigen beleving zijn enorm. Ook noemenswaardig zijn de zeer goede geluidsabsorberende eigenschappen. Met zijn effectieve en zeer functionele ontwerp maakt dit systeem aantrekkelijke nieuwe oplossingen mogelijk, vooral voor grote ruimtes.”

Eerder dit jaar al won OWA de German Design Award, de Iconic Awards in de categorie ‘Best of the Best’ en viel het tweemaal in de prijzen met de IF Design Awards.

Benieuwd naar de Corpus plafondeilanden?

Bekijk alle informatie, oplossingen en bestekteksten in onze plafondconfigurator.